NYHEDER


Image

Markedet har gennem de seneste par år efterspurgt øget kurve kapaciteten fra de tidligere kendte 230 kg. En af pionererne på området er Genie, der efterhånden har nået et næsten fuldt program med makskapaciteten på cirka 450 kilo. Det er over 200 kilo mere end tidligere.

På Bauma-messen lancerer Genie endnu en ny lift med ekstra kapacitet. Retarmsbomliften S-45 kommer nu i en udgave med ekstra kapacitet markeret med XC. Arbejdshøjden er næsten 16 meter.

Samtidig kommer der også en opdateret S65-model med ekstra kurvekapacitet og fire bælter, der giver stor terrænfrihed.

Genie har også en ny elektrisk sakslift med til Bauma. GS 1330m er en meget kompakt lift, der trods en egenvægt på 885 kilo har en kurvekapacitet på 227 kilo. Den nye lift giver helt nye muligheder for at benytte en sakselift på steder, hvor pladsen er trang, og underlaget ikke kan klare en stor tung lift.

Der kommer også en ny hybrid bomlift fra Genie som bliver en udvidelse i modelprogrammet hvor der pt. er Genie Z60/37FE, den nye lift bliver mindre end den nuværende men med samme hybrid teknologi

Teupen har 2 nye kompaktlifte med, hvor kurvekapaciteten er øget til 400 kilo i form af modellerne Leo 30T plus og Leo 35T plus.

Image

620.000 besøgende er facit for årets Bauma-messe – det er rekordmange. Blandt de 3.700 udstillere var Jøma og samarbejdspartnerne Genie og Teupen, og generelt var der god søgning blandt de danske liftudlejere og andre interesserede. Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke for besøgene og de mange konstruktive dialoger.

Især de mange nye lanceringer fra Genie tiltrak sig stor opmærksomhed blandt de danske deltagere – faktisk i så stor grad, at alle produktnyheder er solgt til det danske marked. Den nye sakselift GS-1330m blev eksempelvis solgt i 11 eksemplarer i forbindelse med Bauma.

Teupens nye produkter med større kurvekapacitet var også på blokken hos mange danske opkøbere, men vi forventer, at der vil komme endnu mere interesse om knækarmsliftene, når de senere i år kommer på markedet med ekstra kurvekapacitet, da de ofte passer bedre til danske forhold.

Münchens store messeområde ligger endnu en gang grund til Bauma-messen i april 2022. 

Image
Scantruck-mandskabet serverede 600 burgere og et par gummihjulslæssere

Det er åbenlyst en god idé at holde fælles gadefest for maskinbranchen i Ringsted. Tredje udgave blev den hidtil største succes af Åben Maskinvej for de fem maskinfirmaer på Kærup Parkvej den østlige del af Ringsted. Ikke mindst for Scantruck sådan cirka midt på den 650 lange strækning med JCB-forhandleren Nicolaisen & Larsen i den ene ende og Hydrema, Helms TMT-Centret og Hertz i den anden.

”Vi kan kun gisne på besøgstallet over de to dage. Men vi kan konstatere, at vi har talt med rigtig mange både landmænd og entreprenører. Og selv om vi producerede 600 burgere til gæsterne, gik vi desværre ud for bøffer og øl en lille times tid før slut. Det tog de sidste gæster nu pænt. Alle var helt klart dedikerede fagfolk, der var kommet for at se og høre om maskiner”, fortæller salgschef Claus Bjerregaard hos Scantruck.

Alle gode gange…

Det blev heller ikke ved den store mængde burgere. Der blev også serveret flere maskiner for købelystne besøgende. I alt en halv snes solgt maskiner. Blandt dem to gummihjulslæssere af Scantruck-hofmærket Komatsu og flere Manitou-teleskoplæssere.

”Vi mærker virkelig, at vi er i et rigtig godt landbrugsområde, og at der er fin optimisme hos landmændene. Det samme gælder i øvrigt for de mange små og mellemstore entreprenører, som helt klart har en god og udbytterig dag på Kærup Parkvej, når maskinfirmaerne præsenterer sig i fælles flok. Derfor bliver det ikke ”alle gode gange tre”. Vi er helt sikkert klar med den fjerde Åben Maskindag i rækken i begyndelsen af marts næste år”, siger Claus Bjerregaard.

Billedtekster:

1. Der var travlhed ved burger-vognen hos Scantruck, hvor der i løbet af de to dage med Åben Maskinvej blev produceret og afleveret 600 styk bøf-i-bolle.
2. Stort rykind af både landmænd og entreprenører med sund optimisme og lyst til både at se på og snakke om nye maskiner.

http://www.maskinteknik.dk/partners/artikel/1045-sagen-var-bof-pa-maskinvejen

Image
750 millioner kroner lyder regningen på for udlejningsvirksomheden Riwal, som har investeret i nyt og grønnere grej.

Den hollandske udlejningsvirksomhed med speciale udstyr til arbejde i højden, Riwal, har været på lidt af en shoppetur.

100 millioner euro svarende til cirka 750 millioner kroner har Riwal været ude at investere i nyt grej.

Omkring 75 procent af investeringen går til udvidelse af flåden, hvilket understøtter Riwals internationale vækststrategi. De resterende 25 procent går til fornyelse af flådens maskiner. Riwal får over 2000 nye maskiner heriblandt nye saxlifte, bomlifte, teleskoplæsere og andre nicheprodukter. Det giver en gennemsnitlig pris på 375.000 kroner per enhed.

Det nye udstyr af lifte er hentet fra brands som JLG, Genie, Holland Lift og Skyjack og de nye teleskoplæsere er fra mærker som Manitou, Magni og JCB.

En stor del af de nye maskiner er elektriske og hybridmaskiner. Et par eksempler er de roterende bomlifts som JLG H800AJ og Genie Z-60/37 med arbejdshøjder på henholdsvis 26 og 20 meter. I den optimerede flåde kommer også en hybrid Holland-lift HL-275H25 med en arbejdshøjde på 27 meter. Riwal fortsætter ligeledes den store investering i at konvertere JLG dieselboms til 100 procent elektriske maskiner, som fås i arbejdshøjder helt op til 43 meter.

- Denne investering er helt essentiel i forhold til vores internationale vækststrategi og til vores mission, som er, at levere den bedst mulige oplevelse for vores kunder. Vi vokser geografisk og åbner konstant nye depoter og kan med et bredere og nyere udvalg af maskiner bedre imødekomme vores kunders behov. Derudover tilføjer vi flere miljøvenlige maskiner, så vores kunder bedre kan nå deres egne klimapolitikker og sociale ansvar, siger koncernchef i Riwal, Pedro Torres.

http://www.maskinteknik.dk/artikel/105128-udlejer-kober-2000-nye-enheder

Pladevibrator, Swepac FB465 FB250
265kg
God stand, Pladevibrator, Swepac FB250
Den er fra 2011 år

God stand, Pladevibrator, Swepac FB465
Den er fra 2011 år

Genie 1532
Hejreskovvej 13c
Kvistgard, 3490
+45 71825926

2019 11 21

Lift på vej til kunden

Genie 3246 er på vej til den nye ejer ALFA LAVAL i Aalborg

Genie GR-15 er på vej til ny ejer
Microturn ApS
https://microturn.dk/

Genie 2046 er på vej til ny ejer
FH Service ApS
https://fh-service.dk